Лято е и в градината има най- разнообразни зеленчуци.
Тази рецепта за патладжани ми се стори интересна.Не съм я пробвала,но ми звучи вкусно.
Обичам да експериментирам и да приготвям разнообразни ястия.
На всяко ядене се опитвам да сервирам нещо ново.
Така правя и изненади на любимите си хора.
500 грама патладжани
1 сладка чушка
1 люта чушка
2 ч. л. сух кориандър
4 скилидки чесън
50 мл вода
50 мл лимонов сок
5 с. л. рафинирано слънчогледово олио
4 с. л. мед
10 грама сол
10 грама пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана по дължина на парчета, посолете обилно и оставете така за 1 час. Запържете нарязания чесън, извадете го от мазнината и го оставете в отделен съд. В същото олио налейте лимоновия сок, водата и меда. Нека заври, намалете котлона и оставете на него за около 7 минути.
Нарежете чушките и ги прибавете към медената смес. След това чесъна и кориандъра, разбъркайте. Свалете от котлона 1 минута след като всичко заври.
Отцедете парчетата патладжан, измийте ги под течаща вода и подсушете с хартиена кърпа. Изпържете ги от двете страни до полуготовност, посолете. Подредете в тигана с карамелената смес, разбъркайте, поръсете с магданоз и оставете на огъня за още 5 минути. След това извадете патладжаните в чиния, залейте ги с останалата смес, поръсете с нарязан магданоз. Сложете в хладилник. Сервирайте охладени.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар